May

Evliya Çelebi  Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri ile 30/04/2024 tarihinde üst öğrenim kurumlarını tanıma gezileri kapsamında  Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi'ni ziyaret ettik.

Ögrencilerimiz Motorlu Araçlar Teknolojisi, Bayan ve Erkek Kuaförū, Cilt Bakımı, Yiyecek İçecek Alanı, Matbaacılık, Giyim Teknolojileri  Atölyeleri gezerek alanlar hakkında bilgi aldılar.

Ahi Evran Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerine  katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz bahçesinde düzenlenen programla coşkuyla kutlandı.

Programın hazırlanmasında emeği olan öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Her yıl coşkuyla kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında;  "Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi ve Bilim Şenliği Projesi" dahilinde Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesindeki etkinlikklere katıldık.

Nis

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI YAYGIN EĞİTİM HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ  TARAFINDAN  23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK HAFTASI KAPSAMINDA ZÜBEYDE HANIM KADIN EĞİTİM KÜLTÜR MERKEZİ VE EVLİYA ÇELEBİ ORTAOKULU İŞBİRLİĞİ İLE, OKULUMUZ 6/C RESİM SINIFI ÖĞRENCİLERİNE KALİGRAFİ VE GÜZEL YAZI SANATI ETKİNLİĞİ DÜZENLENMİŞTİR.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ COŞKUYLA KUTLANMASI VE ÖĞRENCİLERİN KALİGRAFİ VE GÜZEL YAZI SANATINI ÖĞRENMESİ AMAÇLANMIŞTIR.

Mrt

Sinop ilinde düzenlenen okul sporları Türkiye Şampiyonası grup müsabalarında yıldız erkek okul futbol takımımız okulumuzu ve ilimizi temsil etmiştir.

1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan takımımız bu sonuçlarla turnuvaya veda etmiştir.

Turnuvanın bu aşamasına kadar sergiledikleri mücadeleden dolayı sporcularımızı ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Türk milleti için önemli bir gündür. Bu gün, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini ve destansı ruhunu hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak için önemli bir fırsattır.

Bu sebeple okulumuzda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Sosyal Bilgiler öğretmeni İsmail YILDIZ'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile hazırladığımız program başladı.

Öğrencilerimiz orotoryo gösterilerini, şiirlerini okudu ve anasınıfı öğrencimiz İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okudu.

Programda emeği geçen Türkçe öğretmenimiz Burak BUDAKER'e ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

İstiklâl Marşı’mızı yazan Mehmet Akif Ersoy’u ve bu mücadelede yer alan tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

Şbt

“My Glass Bowl Broke. Where is my helicopter family?” ve “Motions 4 Emotions” adlı eTwinning proje ekiplerimiz ile Güvenli İnternet (Safer Internet) gününü kutladık, birlikte hem kodlamalı resim yaptık, hem de güvenli internet kullanımına dair mesajlar yazdık.

Şbt

“My Glass Bowl Broke. Where is my helicopter family?” adlı eTwinning projemizin harf baskısı etkinliğini tamamladık.

Her okul bir projemizin bir harfini tasarladı. Suluboya ile sünger baskı ve yazı ile biz de “O” harfini tasarladık.

Şbt

Yunanistan ile birlikte kuruculuğunu yaptığımız duygusal zeka temalı Motions 4 Emotions eTwinning projemiz başlamıştır.

Şbt

“My Glass Bowl Broke. Where is my helicopter family?” eTwinning projemizin yöresel yemek yapma etkinliğini gerçekleştirdik.

Proje ekibi olarak okulumuz mutfağında birlikte pişi yapıp, sonra afiyetle yedik.

Şbt

Yine çok kaliteli bir eTwinning projesini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Okulumuzda “My Glass Bowl Broke. Where is my helicopter family?” adlı projemiz başlamıştır.

Uluslararası çalışmalarımızla bolca faaliyet bizi bekliyor.

Proje koordinatörümüz Yeliz KORKMAZGİL İMREN ve 5/A sınıfı proje öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile karne öncesi 15-18 Ocak'ta 4 gün sürecek "dönem sonu faaliyet haftası"nda, okullarda öğretmenler ile öğrencilerden oluşan heyetin organize edeceği etkinlikler planlanacak.

Bu kapsamda, okulumuz şartlarına ugun şekilde bir plan hazırladık ve dönem sonu faaliyet haftasında 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmelerini amaçladık.

Ock

İngilizce dersi In the Kitchen ünitesini pekiştirmek amacıyla okulumuz 8. sınıf öğrencileri arasında Masterchef yarışma etkinliği düzenlendi.

Katılım sağlayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Ankara ili genelinde düzenlenen ortaokullar arası yıldız erkekler futbol il birinciliği müsabakalarında, okul futbol takımımız Ankara 3.üncüsü olarak kupasını almıştır.

Okul takımımız bu sonuçla Türkiye şampiyonası grup müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştır.

Öğrencilerimizi ve okul takımını çalıştıran beden eğitimi öğretmenimiz Mert Can Oğuz'u kutluyoruz.

Maçlarda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen beden eğitimi öğretmenimiz Ender Demirkaya'ya da teşekkür ediyoruz.

Türkiye şampiyonası grup müsabakalarında okul takımımıza başarılar diliyoruz.

Ock

Ankara ili genelinde düzenlenen ortaokullar arası, hentbol yıldız kızlar il birinciliği müsabakalarında okul hentbol takımımız il üçüncüsü olarak kupasını almıştır.

Öğrencilerimizi kutluyor ve bu başarının elde edilmesinde emeği olan hentbol antrenörlerimiz Doğan SEZER'i ve Suat SANLI'yı tebrik ediyoruz.